Nieuws en Inspiratie

Januari 2014
www.triskele.be
Meditatiewandelingen NIEUW
 
Er is niets zo helend voor lichaam én geest als wandelen in de natuur. Vier keer per jaar bieden we jou de mogelijkheid om samen met ons in verbinding te gaan met de natuur.
 
Deelname : 10€ per wandeling
Volgende wandeling : zondag 16 februari
Samenkomst : 8u, Sint Hubertusplein 9 te Niel
Duur : 2u tot 2 uur 30
Meditatieavonden NIEUW
 
Eén avond per maand tijd nemen voor jezelf.
Om helemaal tot rust te komen en met hernieuwde energie terug tegen de dingen aan te gaan. Dat is wat we je aanbieden met onze meditatie avonden.
Deelname : 10€ per sessie of 80€ voor 10 sessies
Volgende avond : donderdag 13 maart
Waar : Atelier 'De Kleine Muze', Boomsestraat 15, Niel
Aanvang : 20u
Duur : 2 uur
Workshop
"Ik (k)en mezelf"
Wil je graag “loslaten”, leven in het “hier en nu” en je laten leiden door “wat jij wil”?
Schrijf je dan zeker in voor deze workshop.
Via energetische oefeningen, visualisaties en meditaties ontdek je dat er meer zit in jou dan wie je denkt.
 
Je komt te weten hoe jouw intuïtie werkt en hoe je het kan gebruiken. Je ervaart hoe je wereld beïnvloed wordt door het gebruik van al je zintuigen. Je maakt kennis met jouw voorkeuren rond afstand en nabijheid en je leert spelen met grenzen.
Het zorgt er voor dat je jezelf en de ander beter leert kennen en aanvaarden.
Het resultaat is een grotere harmonie en rust in jezelf.
Deelname : 85€
Data : 28/04/2014 - 05/05/2014 - 12/05/2014 - 19/05/2014 - 26/05/2014
Aanvang : 20u
Einde voorzien om 22u30
 
Voor meer info en andere data zie www.triskele.be/workshops/Ikkenmezelf
Muziektip
Yo-Yo Ma Plays Ennio Morricone
 
Yo-Yo Ma is een virtuoos cellist die met deze uitvoering van muziek van Ennio Morricone doordringt tot in het diepste van je ziel.
Ik hoorde de muziek voor het eerst toen ik een foto-presentatie bijwoonde over de Weissensee in Oostenrijk en ik was er gewoon weg van.
De cello brengt je in contact met een scala van gevoelens. De klanken dringen door tot in elke cel van je lichaam. Je voelt je hart opengaan en je voelt de liefde stromen.
Ideaal om tot rust te komen of jezelf te begeleiden bij een meditatie.
 
Inspiratiemoment
 


Op het einde
telt toch alleen
hoe we geleefd hebben
en wat we gedaan hebben
en niet
waarnaar we verlangden.

Arthur Schnitzler
Zo veel verlangens, zo veel goede voornemens en toch is er altijd wel iets dat ons tegenhoudt.
Zo is het ook vaak voor mij. Onlangs ben ik er toch eens in geslaagd om één van mijn kleinere verlangens in vervulling te laten gaan : schaatsen in de vrije natuur.
In Oostenrijk op de Weissensee - een meer van 11 km lang - wordt elk jaar opnieuw de alternatieve Elfstedentocht gereden. Een ploeg vrijwilligers maakt het ijs klaar om bereden te worden door duizenden mensen.
Ik was er al een maandje vroeger. Het meer lag er nog enigszins verlaten bij. En ook hier was koning Winter nog niet helemaal aanwezig, waardoor het meer nog niet over de volledige lengte was dichtgevroren.
Toen ik de eerste avond met mijn man en zoon het toegelaten deel van het bevroren meer op wandelde, voelde ik de angst onmiddellijk naar boven komen. Heel mijn lichaam begon te verstijven. Het gevoel van onveiligheid kwam in sterke mate naar boven. Ik moest toegeven : ik voel mij veiliger met schaatsen onder mijn voeten.
De volgende dag bond ik dan ook heel dapper de schaatsen aan om in m'n eentje een parcours van 5 km te schaatsen. Tegenstrijdige gevoelens vroegen mijn aandacht.
Enerzijds was er dat machtige gevoel één te zijn met die prachtige natuur. Die weidsheid van die vlakte, de onmetelijke vrijheid en dan plots de onbekende en waanzinnige geluiden van het ijs.
Wauw! Nog nooit had ik zo'n 'muziek' gehoord. Geweldig mooi én beangstigend tegelijk.
Het lukte me om de geluiden te horen en ze te laten passeren. Om geen gevolg te geven aan mijn eigen negatieve fantasie, maar te blijven bij de positieve ervaring van één te zijn met de natuur en te vertrouwen op de goede afloop.
Door te focussen op het plaatsen van mijn schaats, op het uitvoeren van de juiste bewegingen, op de cadans van het schaatsen en te genieten van de ganse omgeving, werd het geluid een ondersteuning en een begeleidende muziek. Zo werd het schaatsen eerder een meditatieve oefening waardoor ik in staat was de angstgevoelens niet te laten overheersen, maar ze te erkennen, te eren en te laten zijn.
Wat een prachtervaring!
Leef met heel je hart,
Goedele Van den Eynde
Triskele - Coaching en Ontwikkeling
Sint Hubertusplein 9
2845 Niel
0485 55 97 81