Transformational Breath ® is een eenvoudige maar zeer effectieve zelfhelende ademtechniek die gebruik maakt van het ganse ademhalingssysteem.  De basis is een verbonden ademhaling die begint in de buik.  Verbonden wil zeggen een ademhaling zonder pauzes tussen in- en uitademing. 

Transformational Breath werkt op 3 niveau's : Fysiek, Mentaal-emotioneel en Spiritueel.

Fysiek :
Door de verbonden ademhaling met open mond, krijg je een grote hoeveelheid zuurstof in je lichaam.  Dit zorgt in de eerste plaats voor een onstpannen en rustig gevoel.  Je lichaam gaat hierdoor ontgiften en je lymfesysteem gaat extra werken.  Je immuniteitssysteem gaat sterker worden, waardoor je minder makkelijk ziek wordt.  Je ganse lichaam zal ook energieker aanvoelen.

Mentaal-Emotioneel :
Al onze overtuigingen en emoties zetten zich vast in de cellen van ons lichaam. Deze cellen hebben een energie met lage trilling.  De verbonden adem heeft een hoge trilling.  De fysica stelt dat iets van een hogere trilling de energie met een lage trilling opheft.  Dit betekent dus dat de adem op zoek gaat naar de blokkades in je lichaam en deze blokkades opheft of transformeert.  De daarbij horende  overtuigingen en emoties transformeren, waardoor we er geen last meer van hebben.

Spiritueel :
Dank zij deze transformaties maken we onze rugzak met belemmerende overtuigingen en emoties leeg en is er plaats om opnieuw verbinding te maken met wie we werkelijk zijn, met anderen, met de natuur en met Spirit.