Emotional Freedom Techniques - EFT

Wat is EFT

Heeft een diepe invloed op je stressniveau

Er bestaan heel veel studies over onze hersenen en hoe ze werken. 

Het oudste deel van onze hersenen bezit een heel klein amandelvormig deel dat de naam "Amygdala" heeft gekregen.  Het fungeert als alarm.  Wanneer wij een zeer sterke ervaring hebben, dan wordt alles wat bij die ervaring hoort (kleur, klank, temperatuur, omgeving,...) opgeslagen in dit deel van de hersenen.  Dit heeft als gevolg dat wanneer één van deze aspecten die bij die ervaring horen op een later tijdstip terug in onze ervaring komen, de amygdala een waarschuwing stuurt.  Dit kan handig zijn, maar in sommige gevallen is deze waarschuwing niet meer nodig en belemmert het ons in onze handelingen. 

Meer dan wat 'tikken' of 'tappen'

Invoelen, beleven, herprogrammeren

EFT wordt ook wel eens 'tappen' of 'tikken' genoemd.  Het is een wetenschappelijke onderbouwde tappingtechniek die jouw kleine en grote angsten verkleint.

Doel

Het doel van EFT is om mensen opnieuw vertrouwen in het leven te geven door hen te laten afrekenen met aan trauma gerelateerde automatische reacties van het lichaam.   

Hoe gaan we te werk?

Analyse

ademanalyseWe bekijken wat er op de voorgrond ligt.  En gaan heel kort invoelen wat het met je doet, waar je het in je lichaam ervaart en welke specifieke dingen je erbij herkent.

Tikrondjes

drukpuntenEFTis een hands-on techniek. 

Dat wil zeggen dat we tikken op enkele meridiaanpunten op het lichaam.  Meer bepaald op verschillende punten op het hoofd, op de borststreek, onder de arm en op de pols.

Deze volgorde tikken we 3 keer.

Scoren op een schaal

klankWe geven aan hoe intens het probleem aanvoelt.  Dit gebeurt opeen schaal van 1 tot 10.  Dit cijfer is slechts een indicatie en een aanwijzing voor evolutie.

Intensiteit herinvoelen

klankNa een 3-tal tikrondjes evalueren we de intensiteit opnieuw.   De intensiteit kan hetzelfde gebleven zijn of verlaagd of zelfs verhoogd.  Wanneer we immers heel lang de signalen van ons lichaam negeren, kan het bewust focussen op het probleem, de intensiteit doen verhogen.  
Geen probleem: we tikken gewoon verder.

Goed begonnen is ....

bewust verbonden ademenAan het begin van elke tikronde, is het belangrijk om het probleem te erkennen, te aanvaarden en open te staan voor een mogelijke verandering.

Positieve afsluiting

klankAan het einde van de sessie, wanneer de intensiteit van het probleem voldoende (liefst volledig) is afgenomen, kan er nog een positieve tikronde volgen. Is de intensiteit van het probleem nog  niet voldoende afgenomen, kunnen we op een fijne manier afronden en tijdens een volgende sessie het probleem opnieuw opnemen.

Individuele sessie - online of onsite

Elke Transformational Breath® sessie is uniek en volledig op maat.  Je kan kiezen voor een sessie in de praktijk te Niel of een online sessie. De intensiteit, frequentie, duur en prijs van een sessie is o.a. afhankelijk van de leeftijd.

On-site sessies

Duur sessie: 1u15
Prijs: 65€ 

Afspraak
Je kan een afspraak maken via e-mail  of telefoon

Na het boeken van de afspraak ontvang je van mij een intake formulier dat je me ingevuld terug bezorgt voor onze afspraak.

Online sessie

Sinds de voorbije lockdowns en de maatregelen die genomen moesten worden rond social distancing, behoort een online EFTsessie tot de mogelijkheden.

Duur sessie: 60 minuten
Prijs sessie: 60€

Afspraak
Je kan een afspraak maken via e-mail  of telefoon

Na het boeken van de afspraak ontvang je van mij de betalingsmogelijkheden.  Na betaling stuur ik je een intake formulier en een link voor de sessie.

Groep sessies en workshops

Een Transformational Breath® sessie in groep is een unieke beleving.  De groepsenergie geeft een extra boost om je helemaal over te geven aan het proces.  Voor mensen die hoog sensitief zijn kan de groepsenergie net iets te veel zijn, maar voor anderen is het net wat ze nodig hebben.

Leer zelf EFT (online)

Via deze 2 uur durende workshop leer je wat Emotional Freedom Techniques voor jou kan betekenen.  Je maakt kennis met EFT, zowel in theorie als in de praktijk. 

Aan het einde van de workshop ben je in staat om deze techniek op jezelf toe te passen voor kleine ongemakken.

Duur: 2 uur

Bijdrage: 20€

Schrijf je in via mail of telefoon

Na inschrijving en betaling ontvang je een link voor de workshop.

Triskele

JAAB BV - Triskele

Coaching & Healing by Breathing
Sint Hubertusplein 9
2845 Niel

goedele.vandeneynde@triskele.be

+32 485 55 97 81

BE 0465 100 944

Sitemap

Inschrijvingsformulier

Triskele - JAAB BV  (Goedele Van den Eynde) gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.)

We gebruiken Mailchimp als marketing platform. Door onderaan te klikken op Inschrijven, ga je akkoord dat je informatie verwerkt wordt bij Mailchimp. Voor informatie over het privacybeleid van Mailchimp, verwijzen we jou naar hun website.