Transformational Breath®

Image

Transformational Breath®

Image

Wat is Transformational Breath®

Meer dan 'bewust' ademen alleen

 

Bewust verbonden ademen

Transformational Breath® is een zelfhelende ademtechniek , een methode die meer is dan alleen maar 'bewust' ademen.  De basis is een bewust verbonden adem die start vanuit de buik met een korte, ontspannen uitademing.  Verbonden wil zeggen dat der geen pauzes zijn tussen de in- en de uitademing of tussen de uit- en de inademing.  Het bewust verbonden ademen combineren we met klank, drukpunten, beweging en het positioneren van het lichaam.  Dat allemaal om onze ademruimte te vergroten en te verruimen.  Dit brengt ons zo veel meer levensenergie.

Doel

Het doel van Transformational Breath® is om mensen in hun kracht te zetten door hun adem optimaal te gaan gebruiken zodat ze een vreugdevol, stressvrij leven kunnen leven.   Het leert hen beter om te gaan met de dagdagelijkse uitdagingen en zorgt voor de integratie van emotioneel opgelopen trauma.

Uiteindelijk is het toch zo dat het de grootste uitdaging is om te lerern omgaan met de ups en downs van het leven, met de onverwachte wendingen die het leven soms neemt.  Maar eens je Transformation Breath® hebt geleerd, is het een tool die je leert omgaan met wat er ook gebeurt.

Het enige wat je immers moet doen is jezelf, via de adem, terug brengen bij je optimale, stevig gegronde en in balanse zijnde zelf.

Heeft een invloed op 3 niveau's

 

De wetenschap is er zich ondertussen ook al van bewust dat een open, gebalanceerd adempatroon dat gebruik maakt van het middenrif en van een bewust verbonden adem een onmiddellijk effect heeft op de fysieke, mentale en emotionele gezondheid. 

Fysiek
Door de verbonden ademhaling met open mond, krijg je een grote hoeveelheid zuurstof in je lichaam.  Dit zorgt in de eerste plaats voor een onstpannen en rustig gevoel.  Je lichaam gaat hierdoor ontgiften en je lymfesysteem gaat extra werken.  Je immuniteitssysteem gaat sterker worden, waardoor je minder makkelijk ziek wordt.  Je ganse lichaam zal ook energieker aanvoelen.

Mentaal-Emotioneel
Al onze overtuigingen en emoties zetten zich vast in de cellen van ons lichaam. Deze cellen hebben een energie met lage trilling.  De verbonden adem heeft een hoge trilling.  De fysica stelt dat iets van een hogere trilling de energie met een lage trilling opheft.  Dit betekent dus dat de adem op zoek gaat naar de blokkades in je lichaam en deze blokkades opheft of transformeert.  De daarbij horende  overtuigingen en emoties transformeren, waardoor we er geen last meer van hebben.

Spiritueel
Dank zij deze transformaties maken we onze rugzak met belemmerende overtuigingen en emoties leeg en is er plaats om opnieuw verbinding te maken met wie we werkelijk zijn, met anderen, met de natuur en met Spirit.

Hoe werkt Transformational Breath®?

Adem Analyse

ademanalyseWe hebben allemaal een uniek adempatroon dat gevormd werd door onze ervaringen in het leven. Jouw adempatroon vertelt hoe jij in het leven staat en hoe jij omgaat met wat jou overkomt. Dankzij een adem analyse begrijpen we waar het schoentje wringt en hoe we de jouw adem kunnen verruimen.

Drukpunten op het lichaam

drukpuntenTransformerend ademen is een hands-on techniek.  Dat wil zeggen dat we gebruik maken van drukpunten op het lichaam om de spanning in de spieren te verlichten, waardoor je opnieuw de juiste spieren gaat gebruiken bij het ademen. 

De ideale lichaamshouding

klankEen goede houding voor jou tijdens het ademen is heel belangrijk.  Dankzij de adem analyse weten we welke houding voor jou de ideale lichaamshouding is om de sessie te starten.  Het zorgt er voor dat je adem op een heel eenvoudige manier opent en er veranderingen kunnen optreden in je adempatroon.

Klank en beweging

klankDoor klank te gebruiken tijdens een ademsessie, transformeren de emotionele en mentale blokkades in het lichaam. 
We maken ook gebruik van beweging om het losmaken en integreren van emoties te ondersteunen.

Bewust verbonden ademen

bewust verbonden ademenTijdens het ademen, pauzeren we even na het inademen en en nog een keer na het uitademen.  Bij bewust verbonden ademen laten we deze pauzes weg.  We ademen als het ware in een kringetje.  Daarbij leer je het diafragma, de belangrijkste ademspier te gebruiken en je uitademing te ontspannen.

Intentie en affirmaties

klankWe ademen altijd met een doel voor ogen. We formuleren een intentie waarvoor we bereid zijn om ons aan de adem over te geven.
We gebruiken affirmaties om je adem te openen en om emotionele integratie te bevorderen.

Groepssessies

Een Transformational Breath® sessie in groep is een unieke beleving.  De groepsenergie geeft een extra boost om je helemaal over te geven aan het proces.  Voor mensen die hoog sensitief zijn kan de groepsenergie net iets te veel zijn, maar voor anderen is het net wat ze nodig hebben.

Adem je vrij - Ademdag

meeuw

Je kent de kracht van je adem al en wil graag eens samen met anderen een ademsessie ervaren.

Je voelt je aangetrokken tot ademwerk en je wil graag eerst wat meer weten voor je een langer traject aangaat.

Tijdens deze ééndaagse workshop worden al je vragen rond ademwerk beantwoordt.

Meer info

Breathing into Now

feather-3010848_1280

Deze 2-daagse workshop laat je de Kracht van het Nu zoals beschreven in het boek van Eckhart Tolle ervaren met 5 krachtige Transformational Breath® ademsessies.

Meer info


Reclaim your Breath

header_ryb

Benieuwd naar wat jouw adem voor je kan betekenen? Wil je graag ineens de diepte in?

Tijdens dit residentiëel Weekend Retreat maak je kennis met de kracht van Transformational Breath®.

Je wordt professioneel begeleid tijdens 5 diepe ademsessies.

Meer info


Adem als medicijn

JustBreathe

Benieuwd naar wat jouw adem voor je kan betekenen? Maak kennis met de helende kracht van de adem.

Wordt je bewust van jouw adempatroon en ontdek hoe je jezelf snel tot rust kan brengen via je adem.

Kom te weten wat Transformational Breath precies is en ervaar wat het met je doet.

Meer info


Presence of Breath

PresenceOfBreath

Deze 2-daagse workshop combineert de ideeën uit het boek "Het Presence Proces' van Michael Brown met de krachtige ademtool Transformational Breath®.

Dankzij 5 ademsessies ervaar je de kracht van aanwezig blijven in het hier en nu.

Meer info


Wat zij ervan vinden

Triskele

JAAB BV - Triskele

Coaching & Healing by Breathing
Sint Hubertusplein 9
2845 Niel

goedele.vandeneynde@triskele.be

+32 485 55 97 81

BE 0465 100 944

Sitemap

Inschrijven Nieuwsbrief

Triskele - JAAB BV  (Goedele Van den Eynde) gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.)

We gebruiken Mailchimp als marketing platform. Door onderaan te klikken op Inschrijven, ga je akkoord dat je informatie verwerkt wordt bij Mailchimp. Voor informatie over het privacybeleid van Mailchimp, verwijzen we jou naar hun website.